Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Araştırma Görevlimiz Dilara Maraba, 2025 EABCT Kongresi’nde Fakültemizi Temsil Etti

10.09.2025
Araştırma Görevlimiz Dilara Maraba, 2025 EABCT Kongresi’nde Fakültemizi Temsil Etti
Araştırma Görevlimiz Dilara Maraba, Glasgow’da düzenlenen 55. EABCT Kongresi’nde yapay zekânın psikolojik danışmanlık eğitimi ve BDT becerilerinin geliştirilmesindeki rolünü ele alan sunumuyla fakültemizi temsil etti.

İbn Haldun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlimiz Dilara Maraba, 3–6 Eylül 2025 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen 55. Avrupa Davranışsal ve Bilişsel Terapiler Derneği (EABCT) Kongresi’nde “Leveraging Artificial Intelligence to Enhance the Counselling and Cognitive Behavioral Therapy (CBT) Skills of Prospective Psychological Counsellors” adlı araştırma çalışmasının sunumu ile fakültemizi temsil etti.

Çalışma, yapay zekânın psikolojik danışman adaylarının süpervizyon süreçlerinde öğrenme ve beceri gelişimini destekleyici rolüne odaklanıyor. Özellikle, yapay zekânın danışman adaylarının temel danışmanlık ve Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) becerilerinin gelişimine sağladığı katkılar ele alınıyor. Sunumda ortaya konan bulgular, psikolojik danışmanlık eğitiminde yapay zekâ kullanımına dair mevcut literatürü zenginleştirmekte ve danışman eğitimi bağlamında bu teknolojinin nasıl konumlandırılabileceğine ilişkin yeni ve uygulanabilir öneriler sunuyor. 

Kongre, bilişsel davranışçı terapi (BDT) alanında dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenleri, uzmanları ve araştırmacıları bir araya getirdi. Alanın en köklü bilimsel buluşmalarından biri olan kongrede güncel kuramsal yaklaşımlar, klinik uygulamalar ve eğitim yöntemleri ele alındı.

Akademisyenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Fotoğraflar