Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Öğretim Üyelerimizin Davetli Olarak Katıldığı 'Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi Çalıştayı' Tamamlandı

21.01.2025
Öğretim Üyelerimizin Davetli Olarak Katıldığı 'Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi Çalıştayı' Tamamlandı
Öğretmen Bilişim Ağı'nın iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik, 15-17 Ocak 2025 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen "Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi Çalıştayı"na Eğitim Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akın Bulut ve Dr. Öğr. Üyesi Adem Yurdunkulu davetli olarak katıldı.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü bünyesinde, Avrupa Birliği finansal desteği ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen, Öğretmen Bilişim Ağı’nın (ÖBA) iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi Çalıştayı” düzenlendi. 15-17 Ocak 2025 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen çalıştaya, Eğitim Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akın Bulut ve Dr. Öğr. Üyesi Adem Yurdunkulu davetli olarak katıldı. 

Çalıştaya; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Millî Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural, Daire Başkanları ve UNICEF Türkiye temsilcileri de katıldı. Çalıştayda ayrıca; üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Bakanlık personeli, öğretmen ve yöneticiler yer aldı.

YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa CANLI tarafından, eğitim teknolojileri ekosisteminin önemine ve YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün bu alandaki rolüne değinildi. Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi, YEĞİTEK’in 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ndeki düzenleme ile siber güvenlik ve yapay zekâ alanlarındaki çalışmalar ve eğitim teknolojileri sektörünü izleyerek tüm paydaşların katılımı ile sürece yön verme yetkisi hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.

Millî Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural ise Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile gelen teşkilatlanma ve uygulamalardaki değişikliklerden, öğretim yöntem ve tekniklerinin dijital dönüşüme uygun aktarılmasının Akademi Başkanlığı için öneminden ve projenin de burada kritik bir rol üstlendiğinden bahsetti.

Çalıştayda; ÖBA platformunun öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının kişisel ve mesleki gelişimindeki rolü, platformun tanıtım ve görünürlüğünün artırılmasına yönelik yöntem ve stratejiler, özel okullar dâhil olmak üzere tüm hedef kitlenin platformu etkili kullanımının teşvik edilmesi ve teknik altyapısının geliştirilmesi gibi konular da ele alındı.

Üç gün süren çalıştayın sonunda, çalışma grupları tarafından konu başlıklarına göre hazırlanan sorular etrafındaki görüş ve öneriler rapor haline getirildi.

Fotoğraflar